1980-1982

Tournees met James Lloyd.
 histor29

 1981

Baccara-Beker te Middelkerke. Ik word gevraagd om als ploegleider van de provincie Antwerpen op te treden. Mijn ploeg: Fancy, Nicole Wouters en Marti. We winnen niet maar gaan wel naar de finale…

histor30

 Foto met de ploegleiders: Will Tura, Johan Stolz, Joe Harris & Lily Castel. Achter de piano Luc Rammant van het Casino van Middelkerke en Ro Burms die de presentatie in handen heeft van het festival.

histor31

 Ik zet het allereerste gordellied op plaat. ‘Ik hou van alle zes’. Dan nog meer een geëngageerde sportieve gordel rond Brussel ’‘Waar Vlamingen thuis zijn’. Slechts 2500 wandelaars en fietsers die zich laten gelden als échte Vlamingen. Later groeit de gordel uit tot een massa-evenement door de medewerking van Bloso. En deze trekt jaarlijks een kleine 100.000 deelnemers!

 1982

 Mijn eerste album voor kinderen ‘Alleen voor kinderen’ verschijnt. Er zullen er nog 2 volgen. Volume 2 in 1983 én volume 3 in 1985.
Bob Davidse vraagt me in 1983 om het TV programma voor kinderen ‘Denken en doen’ te presenteren.
histor11
histor32

 Ik breng het album ‘Liever nog dan ooit’ op de markt. Het is een slechte tijd voor Vlaamse muziek en hoewel het album erg veel gedraaid wordt op de radio is het geen verkoopsucces.

Het weekblad Story vraagt me om een wekelijkse column te schrijven over het reilen en zeilen in de bizz.

1984-1986

‘Denken en Doen’ krijgt een vervolg met ‘Stad Op Stelten’ dat ik 14-daags presenteer op BRT-TV tezamen met Marijn Devalck.
Tot jaren nadien hebben we samen in de Vlaamse zalen een miniversie gebracht.
histor10

1983-1986

‘Hadiemicha’ voor radio 2 start op 1 januari 1983 en wordt een erg succesvol radioprogramma. Alle bekende en ook wel eens nieuw talent passeert de revue in de wekelijkse live radioshow. Op de foto met Rex Gildo, Jack Jersey, Marco Bakker, Connie Vandenbosch, Rob De Nijs en La Esterella net na haar comeback.

histor33

histor34 histor37
histor36 histor35

1985

Ik krijg een uitnodiging om ‘De Blufshow’ te presenteren op Tros TV in Nederland tezamen met Hans Kazan
Het album ‘Portretjes’ verschijnt in een productie van de Nederlander Gerrit Den Braber, die ook alle teksten schreef. Eén van de meest succesvolle nummers was zeker ‘Rozen Martha’ dat geschreven werd door Thérèse Steinmetz. histor38
 histor39 Een onverwachte ontmoeting met zijne Koninklijke Hoogheid Koning Boudewijn te Zichem.

1985-1991

Ik kom onder het management van Harry Thomas in Nederland. Hij geeft me een plaatsje tussen Freddy Breck, Dennie Christian en Mieke.

Er volgen diverse succesvolle singles en albums met als kroon op het werk platina voor ons album ‘Kerstfeest’, met een verkoop van meer dan 50.000 stuks. Uiteraard volgen daarop radio en TV optreden. Maar ook optredens in gans Nederland, en in geen tijd reis ik Nederland op en neer, en heen en weer.

De hoogtepunten zijn zeer zeker de diverse ‘Schlagerfestivals’ die in België, Nederland en Duitsland op TV worden uitgezonden en waar telkens verzamelalbums van uitgebracht worden. Harry overlijdt in 1991 en zonder zijn leiderschap gaat ieder zijn eigen weg.

histor40

1988

 Uitbrengen van het album ‘Superhits for Kids’ dat méér dan 40.000 stuks verkoopt. VTM vraagt me tezamen met Silvy Melodie (Sylver) om, tijdens een rechtstreekse TV show, Sinterklaas te verwelkomen bij zijn intrede te Antwerpen. histor41

1985

In deze periode begin ik meer en meer achter de schermen te werken. En ik ontferm me over enkele talentvolle nieuwkomers zoals: Claudia Caluwe (Spark) Luc Steeno, Patrick Onzia en Frank Galan.

histor43

histor42

1990-1992

Presentatie op AVRO Radio van ‘Hollands Welvaren’ een show die het land rondtrekt en waarin artiesten hun nieuwe platen voorstellen, afgewisseld met studio afleveringen vanuit de AVRO Studio’s te Hilversum. histor45
histor44 VTM vraagt me om te zetelen in de jury van de ‘Soundmix Show’ tezamen met Jos Van Oosterwijck en Fred Bekky.

Boekingsinformatie

MICHA MARAH
B O E K I N G E NTel. +32(0)475 20 40 20
micha.marah@skynet.be

En alle erkende boekingskantoren